PEC Zwolle bereikt een akkoord met Ron Jans

Ron Jans is de komende seizoenen de hoofdtrainer van PEC Zwolle. Beide partijen bereikten dit weekend overeenstemming over een meerjarige verbintenis.

De 54-jarige oefenmeester was vanaf het begin de voornaamste kandidaat om Art Langeler op te volgen bij de Zwolse eredivisionist. Jans is afkomstig uit Zwolle en begon zijn loopbaan als profvoetballer ook bij PEC Zwolle, waar hij zes seizoenen in het eerste elftal heeft gespeeld. Daarna kwam hij nog uit voor FC Groningen, Roda JC, Mazda Sport (Jap) en SC Veendam.

Succesvol met FC Groningen
Jans is sinds 2002 hoofdtrainer in het betaalde voetbal. De eerste acht seizoenen werkte hij bij FC Groningen. Jans leidde de club vanuit de onderste regionen in de eredivisie naar een plek in de subtop en haalde meerdere keren Europees voetbal. Daarna vertrok de voormalige leraar Duits naar SC Heerenveen, waar hij twee seizoenen op de bank zat. Dit seizoen begon hij als hoofdtrainer van het Belgische Standard Luik, maar daar werd hij na elf wedstrijden ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Ontbindingsclausule
De komende jaren moet hij van PEC Zwolle een stabiele eredivisieclub maken. Jans komt overigens alleen als PEC Zwolle volgend seizoen in de eredivisie speelt; in het contract is een ontbindingsclausule opgenomen in het geval van degradatie. Jans wordt naar verwachting maandag officieel gepresenteerd.

Bron: RTV Oost

Redactie

Auteur: Redactie

Supporterssite FC Zwolle - PEC Zwolle actief sinds 2002. Voor vragen, nieuwtjes, of het insturen van foto’s, filmpjes, en overige opmerkingen kan je de PEC Zwolle Supporterssite bereiken op het e-mailadres peczwolleorg@gmail.com Het lezen van reacties, en of het reageren op een reactie op deze website is de verantwoordelijkheid van de bezoeker met het daarbij horende unieke ip-adres. De supporterssite www.peczwolle.org logt bezoekers van de website. Gegevens blijven altijd in het bezit van de supporterssite www.peczwolle.org en zullen niet aan derden worden verstrekt.

Deel dit bericht op